Skip to content Skip to footer

Wedstrijdselectie

JollyIceSports heeft vanaf de oprichting in 2000 ernaar gestreefd een club (MSB) te zijn voor alle niveaus, maar met specialisme wedstrijd- en topsport begeleiding. Onze kwaliteit ligt dan ook in het opleiden van wedstrijd- en topsport schaatsers. Onze toprijders trainen gemiddeld zo鈥檔 16 uur per week op het ijs. Door de jaren heen heeft JollyIceSports veel nationaal kampioenen gehad. Op het NK 2009 had MSB 7 podium plaatsen waaronder 3 gouden medailles, in 2014 op het NK 3 gouden medailles in de categorie Novice A, Senior heren en Senior dames. Deelnames aan EK, Worlds Juniors.

Kunstschaatsen is een moeilijke sport. Om een goede wedstrijdschaatser te worden, moet je beschikken over talent, een goede motivatie, ambitie en veel doorzettingsvermogen. Naast de ijstrainingen zul je ook moeten werken aan conditie en ballet. En om niet te vergeten heb je ook opgeleide coaches met kwaliteit en ervaring nodig.

Selectieproces

Als je vanuit de schaatsschool geselecteerd/gescout bent om door te stromen naar de wedstrijdgroep neem je vaak eerst deel aan de categorie Brugklas Future Stars: In deze groep ga je voor een bepaalde periode kennismaken met kunstrijden als solo sport. Hier worden de beginselen van het echte kunstrijden aangeleerd. Er wordt gekeken naar je schaatsvaardigheid, flexibiliteit, kracht, maar ook of je het leuk vindt, hard wil werken en snel elementen kan opnemen. In deze groep moet blijken of je echt geschikt bent voor de wedstrijd/topsport selectie. We hebben diverse wedstrijdgroepen waar je in kunt stromen.

Trainingen

Waar train je voor?

Je traint natuurlijk om zo goed mogelijk te worden, zodat je jezelf kunt uitdagen op wedstrijden. Op NK niveau heb je de categorie Novice A, Advanced Novice, Junior en Senior. Op KNSB niveau heb je de categorie Starters, Pupillen, Aspiranten, Mini, Midi, Maxi en de B-categorieen.

Hoe vaak moet je trainen?

Iedereen die wedstrijden gaat rijden begint met minimaal 4 uur per week en daarnaast nog off ice. Per categorie/leeftijd zijn er voorwaarden hoeveel je moet trainen en wat je daarvoor moet doen. Hoe verder je komt hoe meer er getraind moet worden. Onze toprijders trainen 6 dagen per week meerdere uren per dag.

Waarom trainen bij ons?

JollyIceSports biedt een volwaardig programma aan waardoor wedstrijd/topsporters zich optimaal kunnen ontwikkelen via een personal plan. Verder heeft JollyIceSports ook de ervaring en kwaliteit om kunstrijders goed te kunnen coachen.